‘Veteraan in de Klas’

Doe meer met het programma, vraag een 'Veteraan in de Klas' .

‘Wat zou jij beslissen’ kan goed worden gecombineerd met een gastles van een veteraan. Door de persoonlijke ervaringen van de veteraan wordt de discussie rond de dilemma’s verrijkt. De inzet van een veteraan-gastdocent is kosteloos.

Een veteraan-gastdocent kan ook worden ingezet buiten het dilemmaprogramma. Bijvoorbeeld bij geschikte thema’s als oorlog & vrede, bij geschiedenis of bij andere passende onderwerpen.

Leerlingen ontmoeten dan een veteraan die was ingezet in bijvoorbeeld voormalig Nederlands-Indië, Libanon, op de Balkan,  Afghanistan, Irak of Mali. Bij de aanvraag kan om een specifieke missie worden gevraagd.

De veteraan deelt het eigen, persoonlijke, verhaal en bespreekt uiteenlopende vragen. Hoe is het om lang van huis te zijn in een risicovol gebied? Wat doet oorlog met je, kom je anders terug? Wat heb je  over voor de vrede? Hoe is het om in een heel andere cultuur te leven?

Deze verhalen houden het recente en verdere verleden levend en bezorgen uw leerlingen een waardevolle ontmoeting. Nodig daarom een veteraan uit in uw klas.

Vraag hier direct een Veteraan in de Klas aan

Mocht u toch nog eerst meer informatie willen, klik dan op Meer informatie over Veteraan in de Klas